Egentligen borde jag vara stressad


     Ja, den här dagen går verkligen inget vidare. För det första så började den för jävligt redan igår när mitt internet bestämde sig för att på inga villkor alls funka. Det satte inte ens igång efter två timmar, som det brukar göra. Nej. Det var stendött hela jävla dagen. Bara tanken på gårdagen gör mig förbannad. När man pluggar distanskurs kan man ju inte ens göra sina uppgifter när internet är dött. ALLTSÅ: Ens sista utväg när man har sjukt tråkigt - att plugga - existerar inte mer! Gah! Jag spenderade dagen med att göra absolut ingenting, se på dåliga program på teve, vandra iväg till Willys för att hämta bananlådor (kan ju lika gärna börja packa så smått) bara för att bli upplyst om att de fortfarande inte hade några lådor, och även om de hade haft några så hade de krävt fem kronor per låda. Hutlöst dyrt för något som förr var gratis. Nåja. Jag åt glass och såg på mer dålig teve. Sen gick jag och la mig.
     Idag steg jag upp tio på morgonen eftersom att jag var bombsäker på att jag hade tvätt då (vi bokar våra tider över internet vilket är smidigt och bra OM man har internet, vilket, som ni redan vet om ni varit duktiga och läst nogrannt, jag inte hade dagen före). Trist nog hade jag fel, och jag fick vandra upp till rummet igen och kolla om internet fungerade. Det gjorde det, hurra! Och jag kunde konstatera att min tvätt-tid låg halv tolv istället. Härligt härligt. Tyvärr hade dock någon jävel förstört vår torktumlare och jag blev förpassad att använda endast torkskåp. Jag har inget emot dem. Jag använder en till mina t-shirts och jeans varje gång. Dock fick jag nu packa in t-shirts, jeans, strumpor OCH badlakan i skåpet, vilket borde enligt alla torkskåps-regler gå bra det också, skåpet var ju som sagt inte överfyllt, bara FYLLT. Ja, detta ska fungera. Överallt förutom med just detta jävla torkskåpet. (Ursäkta att jag svär). Med andra ord, efter en timme kom jag nerjoggandes (I wish!) och skulle börja lasta ur allt ur skåpet bara för att upptäcka att det praktiskt taget inte var det minsta torrare, snarare inbillade jag mig att det var blötare än innan. Jag kan dock medge att det nog var inbillning. Nåja, jag slängde över all min blöta tvätt, gick upp på rummet och började lägga ut alla kläder på tork där det möjligtvis skulle få plats. Sen valde jag ut ett antal kläder som inte såg helt dyngsura ut, som jag behöver ha med mig ner till Ystad, insåg att jag hade ungefär tjugo minuter på mig innan min buss skulle gå, och påbörjade Operation: Blåsa Eländet Torrt Med Hårfön. Det gick smidigt, min hårfön liknar en mindre rymdraket så den borde vara effektiv och allmänt användbar. Efter tio minuters arbete la jag undan hårfönen och lät kläderna ligga medan jag smetade på lite mascara och och åt upp min müsli. Därefter skulle jag få på mig kläderna, men de hade på något vis blivit ännu blötare än innan och jag lät dem hårföns-blåsas en stund till. Efter det började jag ifrågasätta hur effektiv min hårfön  egentligen var och tyckte att jag kunde dra slutsatsen att egentligen blåser den mest jävligt kall luft (varför den nu gör det) och egentligen är helt värdelös. Till slut fick jag för mig att om jag drog på mig kläderna måste det gå fortare då (följ nu med i mina intelligenta tankebanor) kläderna dras ut och blir därmed tunnare, slutsats: torkar fortare. Dessutom är jag ju en rörlig människa och borde på något vis alstra kroppsvärme som funkar hyfsat på blöta kläder.
     Så nu sitter jag här. Någon gång under förra halvtimmen insåg jag att jag inte skulle hinna med rätt tåg och satte mig vid datorn. Iskall, huttrandes i mina blöta kläder. Var finns rättvisan i det?

~

Oasis - ja, jag är hypad

What's the story, Morning glory!
I need a little time to wake up, wake up


Nu känner jag mig sådär ganska hypad igen :D Vilket jag inte har något som helst emot, jag ska ju på konsert ikväll! Eller ja, resan börjar ganska snart, man ska ju köa ett par timmar. (I det här vädret isch usch). Men det gör faktiskt inte mig någonting det heller, brist på sömn och med lite te kan säkert allting vara bra. Egentligen skulle jag haft med mig en termos med te, haha. Nåja. Det får duga med lite mackor och ett knippe bananer, så att vi inte dör av matbrist. Även om varsin hamburgare säkert räcker ganska långt det med. Överväger att snabbt sticka in om apoteket och köpa öronproppar, de som säljs på plats är så... jobbiga. Jag tappar alltid dem och sen avslutar jag konserten halvdöv och någonstans på gränsen att få tinnitus. Det måste jag säga! Öronproppar ska man alltid ha, så att konserter blir ett nöje istället för en livslång plåga. Hör ni det kids?!

Hoppas Karl kan ta med sig en digitalkamera, min funkar ju inte :( Och hoppas att det slutar regna. Och hoppas att min tvätt är klar nu så att jag kan springa ner och hämta den. Fick faktiskt tag på en andra tvätt-tid, så nu kan jag få mina jeans att sitta som dem ska, yey! Also, note to self; Det är lager på lager som gäller idag. Det kommer bli kallt i Köpenhamn.

En annan viktig detalj:




Hjälp hjälp, vad har jag egentligen gett mig in på? ^^,
A one-way ticket to Dublin.

~

De grå molnen som var så tunga


Din röst kittlar min tunga
Jag måste blunda och le
Och dina ögon smeker min kind
Jag har inget val förutom att le

De grå molnen som var så tunga
Vågar plötsligt skratta och le
Solen dansar fram med en lättsam vind
Dina fingertoppar får mig att le

~

Flowerscene

Jag och Svenko var i Ystad hela dagen, och hann med att både fika med Karl och att laga mat, plus se på hela The Wall med Johannes. (Därefter var klockan två minuter över tio dock, så vi fick springa till tåget)
Kände att jag var tvungen att lägga in min favoritscen, med de fantastiska animationerna till låten "What Shall We Do Now", som utspelar sig efter att Pink (som är på turné i USA) inser att hans fru är otrogen och äktenskapet är över, och bygger därför en mur för att skydda sig själv mot yttervärlden. Otroliga scener, av Gerald Scarfe. För att inte tala om musiken då.





~

Sömnlöshet


Jäkla helvetes... skit. I brist på bättre ord. Är förstås sjuk, och mår allmänt kasst, lite lätt deprimerad och kan inte sova. Yes, that's right. Jag sitter uppe tio över sju på morgonen för att jag inte har kunnat somna om sedan jag vaknade vid två. Alltså har jag fått två timmars sömn inatt. Here I come. Och om en timme eller så måste jag ta tåget till Kastrup för att hämta upp min kära kusin Svenko. Är lite nervös över att jag kommer somna på tåget, vore just snyggt. Nu gäller det alltså att slösa 18 kronor på en kaffe om jag vill hålla mig vaken. Usch. Nåja. I will be back in a week or so.

~

År 2oo8

Vad gjorde jag i januari? Är det fel att erkänna att man inte har någon som helst aning? Minns att jag spenderade jullovet hemma hos Nicolai och att jag blev mer och mer beroende av WoW. Hmm. Kan inte vara helt nyttigt. Minns även att jag köpte ett nytt headset. Om igen extrem geek-varning på det.
Februari är precis lika händelselöst. Förutom att Ellie flyttade till evigheter-bort, a.k.a Borås. Ledsamt :( Just det, vi hade även klassfest där jag försökte komma in på Bar á Bar fastän jag inte var 18. Man kan säga såhär.... jag misslyckades stort. Men istället satt jag, Karl, Simon och Agnes hemma hos mig till 6 på morgonen och drack te :)










I mars såg jag på Tegan & Sara, yey! :D Helt klart en underbar konsert och att det var Karl som var min konsertkompis var ju bara ännu bättre. Och bara en vecka senare fick jag se Kent för andra gången, nu tillsammans med Mange. Nostalgi på hög nivå, vilken härlig konsert. Gjorde även slut med Nicolai, och så var det i tre veckor...

Men i april blev vi tillsammans igen :) Det var då jag blev Prag-galen, samt sökte in till Lunds universitet för att läsa om Konsthistoria. Åkte mycket inlines och såg på film denna månaden.
















I maj blekte jag håret tills det nästan trillade av, gick med orange hår i två veckor tills jag gav upp och köpte mörk färg igen. Klippte lugg i samma veva och var hyfsad nöjd... (i tre månader, sen behövde jag förändring igen och gick tillbaks till snedlugg). Firade Karls 19-års dag, lekte på gräsmattan med kulturarna, lämnade in de sista arbetena (nåja... de flesta åtminstone), gick på studentmiddag och tände en eld på stranden, fick inte lov att gå på den riktiga studentmiddagen då jag inte hade fyllt 18... och det var nog allt. Ja, just det! Var på Louisiana med kulturarna förstås :)

I juni tog jag äntligen studenten, hurraaaa! Hela lägenheten invaderades av ungefär en miljon släktingar och på kvällen kom Sandra, Dennis & Agnes och drack lite innan de stack vidare till Öja... dit jag fortfarande inte fick lov att komma in eftersom att jag inte var myndig. Någon skrev "lolzor" i min mössa. Simon perhaps? Tre dagar senare fyllde jag äntligen 18 år och jag blev extremt vuxen. Var på fest i Skivarp och sen hade jag en egen liten födelsedagsfest som avslutades med att vi gick ut på Bar á Bar.

I juli var jag på Landskronakarnevalen, sedan köpte jag min älskade lilla laptop (och förlorade därmed alla mina sista födelsedagspengar) och i slutet åkte jag och Nicolai till Kroatien! Det var mys i en hel vecka och sen bar det av hemåt igen. Jag återgick till mitt wow-spelande och var allmänt beroende under hela sommaren. I augusti hände praktiskt taget ingenting förutom att 1) jag fick mitt korridorsrum och 2) var på Malmöfestivalen. Det var iofs ganska bra saker de med.

I september slutade jag spela och flyttade till ---> LUND! Härliga, ljuva, härliga Lund. Blev självständig och framför allt überfattig nu när jag bodde ensam. Stackars Karl & Vidar bar upp alla mina möbler för fyra våningar utan hiss. Under tiden vaktade jag de som var kvar på bottenvåningen. Träffade Astrid & Hedvig, och fick en hel massa korridorare att bo tillsammans med. Var rädd och nervös men även lycklig. Den 18 september åkte jag till Stockholm med Karl & Lisabet och såg på Coldplay! Den största konserten jag varit på än så länge, och det är svårt att säga om den kanske var den bästa också. Fantastiskt var det oavsett, och det enda molnet på himmeln var att vi hade sittplatser.





Oktober kom plötsligt och jag hade min första riktiga hemtenta. Plötsligt insåg jag vikten av att kunna laga mat och jag utökade mina cookingskillz till att innefatta (förutom keso och tonfisk) till spaghetti och köttfärssås. Började prata med Sven igen och det bestämdes att han skulle hälsa på mig i början av 2009! Var på min första sittning och därefter åkte jag till Borås för att hälsa på Ellie över helgen. Mysigt värre, även om det kanske blev lite mycket att dricka. Fixade även konsertbiljetter till Oasis och min lycka var total.

En försenad halloweenfest i korridoren var så vi inledde november månad och jag har förstått vikten av att bo med tolv andra människor = man kan ha enorma fester. Jag var fallen ängel med ett antal sovgäster på natten som hänsynslöst snodde min säng och min ost, haha. Obama vann och jag hade hemtenta och förutspådde väldigt cyniskt att han kommer säkert att mördas - som alla andra. Bestämde mig för att flytta till Irland och jag och Nicolai gjorde slut, för evigt, för en gångs skull.



December var full av festande och dränkande av sina sorger. Mja. Inte bara. Jag bakade även lussekatter och lagade en julskinka för första gången i hela mitt liv. Båda projekt blev vansinnigt bra. Vi hade julmiddag i korridoren och firade spanskt nyår ett par veckor i förväg. Jag misslyckades totalt med att käka upp alla vindruvor och kommer därmed ha otur hela fake-2009. (När nu ett sådant börjar och slutar?) Vidars födelsedag firades och jag fick äntligen ha på mig min rosa klänning som jag därefter blev beroende av. Missade ett antal föreläsningar och mina sömnproblem förvärrades extremt mycket. Tillbringade de flesta nätterna i korridorsköket med att se på dåliga filmer och dåliga serier. En morgon vaknade jag av att det var jordbävning här i Skåne, märkligt värre. Ett par dagar innan julen åkte jag hem och tillbringade hela jullovet på mammas extremt obekväma soffa, men det var det värt. Julafton var mysig, som alltid, och jag fick äntligen en ipod nano <3 Återgick till spelandet och det var i princip vad jag gjorde under jullovet. Fram tills nyårsafton då en massa annat hände. Nåja, de sakerna var ju faktiskt under år 2009, så de kan jag avslöja nästa års nyårskrönika. Annars var kvällen bra, och året var väl... det var som det var.

~

Läskigt verklighetstroget


Alltså... jag är kanske en aning skadad, men... jag tyckte åtminstone att det här var lite småroligt.

God jul och gott nytt år, i efterskott (:

"WoW-Jocke"



~