If you kill John Wayne


Idag är en bra dag, det känns i hela kroppen!
Och i min brevlåda, förstås.
Först och främst;
Brev från AFB där de upplyser mig om att min hyra kommer att sänkas.
Nu när jag slipper möbelhyra!
Wünderbart, det måste bli en eller två hundralappar jag sparar där åtminstone.
Och sen, ett brev från Danmark, med mina och Karls Oasis-biljetter!
Härligt härligt :D
Dessutom är det halloweenfest imorgon (och hela min outfit är fixad)
Om en halvtimme ska jag ut med en korridorare och fixa plastmuggar och ballonger.
Vi vet vad som krävs för en lyckad fest (;
Ikväll ska jag nog bara vara hemma dock.
Fixa det sista med kläderna och får nog börja lite smått med tentan med.
Trist, men måste vara utvilad tills imorgon.
Då ska det festas. Och städas, eftersom att folk ska sova på mitt golv.
Enda molnet på min himmel är tentan, och det faktum att under natten svullnade min hals upp.
Försöker överleva på vatten och yoghurt nu, för den gör så ont.
Lyckat när man ska dricka dagen efter.
Jag blir så seg när jag har ont i halsen också, energin försvinner helt.
Men nog med gnällandet.
Jag ska lyssna lite på Dúné, så mår jag bättre (:

Fantastisk låt.
Dúné - Dry Lips




Enjoy!


~

This is my heart - BEAT


Och jag ska se OASIS för helvete!
*dances*
Åh, nostalgitripp tillbaka några år när jag lyssnade på dem :D
Nog dags att lyssna på senaste skivan då.
I värsta fall spelar de nästan enbart nya låtar.
Förståeligt när de ska sälja av den.
Men jag vill höra mina gamla älsklingslåtar (:
Man kan alltid få hoppas!

Lyckat att jag inte förstod någonting av danskan och råkade klicka på "avbryt" istället för "sänd".
Danska sidor! >.<
Men andra gången fixade det sig, även om jag fick stå i kö en stund då.
(Jag loggade in exakt klockan tio första gången så jag var en av de första)
Konsert konsert konseeert!
Ståplats dessutom.
24 januari, ja!

~

Dry Lips




~

Smooth


Alltså... seriously.
Fredagen var en sån där kväll när alla var wasted och sådana här bilder togs :o
Skåda: Min cider, jag och min Ellie.




Klockan är tio i åtta och jag ska till Köpenhamn idag!
Yey för det :)
Är riktigt astrött.
Måste piggna till.
Hmm.
Undrar om det är tillåtet att spela Smooth av Santana på hög volym åtta på morgonen i korridoren?
Ingen har klagat än (:



And just like the ocean under the moon
Well thats the same emotion that I get from you
You got the kind of lovin that can be so smooth
Gimme your heart make it real
Or else forget about it

~

Borås :)


Hum hum.

Jag har haft kul i helgen, kan man väl säga ^^,
Fredags var lång och tågresan var lite sådär halvt awful. Hela vägen upp till Halmstad satt jag bredvid någon trettiofemårig gubbe som tyckte jag skulle åka hem till honom istället eftersom att min pojkvän ändå inte var med på tåget. "Eh, jag ger inte ut min e-mailadress till främlingar" men jag lovade att vi skulle träffas på en pub i Lund på onsdag, för att han skulle sluta tjata. NEVER. Är nu livrädd för att stöta på honom i den lilla stan. Nåja, efter Halmstad fick jag sitta bredvid en söt liten gamling som knappt sa något mer än att min smörgås såg god ut. Mycket skönare. Och sen var jag framme i Göteborg och fick byta till buss till Borås :D ELLIE!
Och Borås var awesome. Fredagen blev sjukt kul, thaimat och började dricka runt sex på kvällen. Jag behöver nog inte förklara ens hur packade alla blev? Hade köpt en massa cider plus Ellies livsfarliga vodkadrinkar som bara smakade piggelin och därför drack vi upp en hel flaska, vi tre tjejer. Dock var jag nyktrast (tro det eller ej, efter mitt pinsamma inlägg här) för runt tio fick jag hicka av all kolsyra och efter det hickade jag hela kvällen. Mitt eget dags-att-sluta-hinka-i-dig-alarm. Blöh. Fast tur egentligen, för jag är den enda som minns den tre kvart långa promenaden ner till stan. Nåja, stack till något ställe som hette 'Trägårn', som tydligen var fullt med blandat folk och bra musik. Yeah right, tänkte jag när vi kom fram och allt som hördes var synth och industri och fullt med folk i svarta kläder och vita ansikten. Det visade sig att det var maskerad och att inträdet kostade sjuttio kronor istället för tjugo. Lite synd. Nåja, vi festade vidare men alkoholen gjorde sitt och till slut fick alla traska hem runt halv två. (Jag hade förresten på mig min nya klänning som var jag sjukligt snygg i enligt mig själv och som jag ska ha på mig resten av året, ungefär).
Lördagen dök plötsligt upp och alla drabbades av bakfylleångest... utom jag. För jag var inte det minsta bakfull, länge leve hicka! :D Kräktes hade jag inte heller gjort, så kände mig helt fräsch och pigg. Nath stack hem om för att äta middag och jag och Ellie segade runt i lägenheten med killarna ett tag tills vi bestämde oss för att ta en promenad i Borås. Jag måste ju få se stan också :o Det var så skönt och mysigt att gå runt där och prata med Ellie, och sen avslutade vi med att handla mat och tvinga Mattias att göra enchiladas, som var otroligt gott. Eftermiddagen fördrevs med att se på diverse dåliga saker på teve och sen drack vi tjejer lite igen och gick ut. Dock inte ens i närheten så påverkade som igår. Det spöregnade, men gud, vad kul Trägårn var då! Plötsligt fattade jag vad de andra menade, folket var verkligen hur blandat som helst. Fjortisar, poppare, sleazare, alla möjliga grupper. Och musiken var grymt bra. Alla låtar som man kan dansa till plus en massa gammalt, typ Respect, haha. Och Mrs Robinson! :D Nåja, eftersom att alla inte var riktigt över sin bakfylla åkte jag och Ellie hem vid ett och där slötittade vi på UFC tills killarna var nöjda och då fick vi se vår skräckfilm, Darkness. Skräckfilm är egentligen inte riktigt min grej, blir så sällan rädd och oftast känns handlingen så löjlig. Dessutom var klockan mycket och det var sååå skönt att ligga där i soffan med en katt som spann på magen. (Jag saknar att ha katt så otroligt mycket, det är så mysigt :() Somnade till några gånger, bara för att vakna av att alla i filmen skriker och det är blod överallt. blev jag nervös. Vid fyra var filmen slut och jag och Ellie kröp ner i sängen i sovrummet och låg och pratade en timme.
Söndag, rise and shine. Av någon anledning var det mycket svårare att stiga upp än det hade varit på lördagen och mina ben gjorde ont. Dessutom hade jag inte borstat håret på två dagar sen det hade sprayats på fredagen och det började se något risigt ut. Men upp och packa. Och sen gick jag och Ellie en till promenad i det fina höstvädret. Och så köpte vi middag, för Ellie hävdade att jag absolut inte kunde åka tåg utan mat i magen. Jag tackar henne för det. Kvart i fem tog jag bussen till Göteborg och sen fick jag sitta där i en timme och fyrtio minuter tills mitt tåg kom. Det var en sååå mycket längre tågresa hem än det var dit. Orkade inte ens åka hela vägen till Lund utan hoppade av i Landskrona. Sitter hos älskling nu och skriver medan han sover. Ska lägga upp bilder senare, när jag orkar :)

Nu ska jag rota genom deras kylskåp tror jag.

~

gdfgfd

FY fan vad jag hat roligt. Fast jag vet inte var de andraär. Och klockan är bara nio. PUSS!

Ch-ch-ch-ch-changes!


Tillstånd kan förändras snabbare än vad man tror.
Imorse vaknade jag och kände mig allmänt eländig på grund av flera orsaker:
1. Jag förstörde min favoritsjal genom att råka tvätta den igårnatt :(
2. Jag åt potatis med endast sallad eftersom att min kesoburk var helt tom trots att jag inte ätit av den.
3. Jag drömde att älskling gjorde slut och jag tröstfestade och blev uppraggad av en sjukt ful kille.

Ni förstår varför livet var surt? :(
Nåja, efter att ha legat i sängen i två timmar och gnällt över livet (i ensamhet, det fanns knappast någon som orkade lyssna på mig) steg jag upp och bestämde mig för att göra något åt saken. Dels så handlade jag hem lite mat så att jag kan äta middag (med keso, tjoho) ikväll + ett choklad för att pigga upp mig, sen stack jag ner till stan för att kolla upp priserna på sjalar innan min fika med Astrid&Hedvig :) Som var jättetrevligt förresten, även om jag pratar hur mycket som helst. Känner nog att jag behöver skaffa munkavle och låta andra prata lite, hum hum. Men har en lista på filmer jag måste se nu! :) Sen gick jag för att bestämma mig för vilken sjal jag skulle köpa. Det gick inget vidare. Jag köpte två. Som försvar kan jag säga att de var inte så dyra. Vad som talar mot mig är att båda två är gröna. Det innebär att jag nu har tre gröna sjalar. Variation, somebody? Men det stod mellan grönt, rosa eller svartvitt. Och tyvärr är jag ingen rosa människa och svartvitt är trist tycker jag. Någon dag ska jag köpa något blått, jag lovar!

Imorgon är det evighetslång föreläsning (alltså skola i tre timmar, hur orkar man?) och därefter ska jag hem till Ystad. Det känns faktiskt ganska skönt, jag har lite hemlängtan om jag ska vara helt ärlig. Plus att jag måste fira min pappa lite grann som blev gammal i måndags. Hemskt nog så ringde jag honom på tisdagen när jag kom på att jag hade glömt hans födelsedag. Jag skyller på att jag har flyttat hemifrån, det är svårt att minnas sina familjemedlemmar då :s Och på lördag ska jag passa V&H :) Ååh, jag saknar dem båda två, det var längesen jag passade dem nu. Och stackars föräldrar som inte hittar en bättre barnvakt utan måste anlita en som bor sju mil därifrån nu. Det är ju förstås bra för mig med lite extrapengar dock... :D

~

Hacka på! :)


ÅÅÅÅÅÅH, och jag hackar mina bedor, ÅÅÅÅÅÅH, jag hackar hela dan!
ÅÅÅÅÅÅH, och jag hackar mina bedor, ÅÅÅÅÅÅH jag hackar hela dan! :D


Jag är på så sjukt bra humör. Hemtenta = nästan helt klar. (Bara någon onödig yttepyttedel kvar om Domkyrkan och så ska jag skriva in noterna correctly) och så fick jag ett samtal från AFB idag. Om man säger såhär.... någon hörde fel någonstans i samtalet, så jag slipper fula möbler helt och hållet! :D Åååååh, jag hackar mina bedor, ååååh, åh vad jag är glad! Bet-sången lärde jag mig förresten i fredags på novischfesten :) Blir mer och mer säker på att jag borde engagera mig där på något vis. Typ deras tidning. Då kan jag skriva :P Ååååh, lalala. Nu ska jag snart till Landskrona och följa med Nicolai på lägenhetsvisning.

Måste bara äta upp min helt enorma frukost bestående av vaniljyoghurt, müsli, och två grova mackor med skinka och gurka. Ingen nöd går det på mig inte! :)



~

Beware :o


There are certain things about me I rarely speak of.
Dark memories and secrets that we all desperately try and forget.
One of those things are my relatives.
No, not the swedish ones - my croatian relatives.

(Drums in background - damdamdamDAM)


One relative in particular is kept secret.
He is the darkest and most vicious of them all.
But now, it is time to bring him up into the light.

Yes, you heard me.

I will introduce you to this minion of the Devil.
And hopefully he will read this as well.
(Hence the english, the poor bastard doesn't know swedish).

So, without further due...

Here...

Is...

Svenko!




What more can I say about him?
Well as you can see he has gigantic amounts of hair on his head.
(Aint it awesome? ;>)
He is freakishly smart.
He's the only person whiter than me during the holidays.
He writes long and complicated e-mails.
He loves sarcasm.
He also loves cruelty.
And third, he loves to speak of himself as evil.
And he might come and visit me for a week in january!
Since I haven't seen him for more than a year, it'd be nice with a visit from him.
Also, his real name is Sven (hilarious - a croatian named Sven).
But we call him Svenko. Because that's what his mother calls him.
And that happens to be hilarious as well.

Now, I'm off to bed.


~

Alla ni som kan laga mat (och ni som inte kan men gör det ändå)


Sitter här och försöker planera vad jag ska äta i veckan.
Det är faktiskt inte lätt!
Och jag börjar bli trött på mina vansinnigt dåliga cookingskillz.
Just nu äter jag först och främst:
- Omelett med tomater
- Havregrynsgröt
- Pasta med tonfisk och keso
- Potatis med tonfisk och keso
- Nudelsoppa

Jag vet inte hur det är med er, men om man ska äta middag flera gånger i veckan blir det ganska mycket upprepningar :( Alltså försöker jag vara duktig och handla hem lite allt möjligt så att det åtminstone finns tillgängligt när jag sent på kvällarna blir hungrig. Problemet är att jag är så ombytlig. Ett tag äter jag en massa grönsaker och måste handla nytt varje dag, så till slut köper jag hem ett salladshuvud, en gurka och sex tomater. Ja, då hinner allt bli dåligt för att jag spontanåker hem till älskling, eller till Ystad, eller äter på dagen med kursare istället för att äta middag hemma på kvällen. Eller så behöver jag bröd och köper det samt pålägg för att få lite variation (bara smör är helt enkelt inget kul) och vad händer då? Jo, brödet möglar innan jag hunnit äta upp det och pålägget förfaller för att jag är sparsam.

Veckans planering btw.

Torsdag - Nu ska jag bara vara hemma. Försöka börja med tentan så jag har lite av den överstökad. Middag ikväll alltså.
Fredag - Novischfest på Lunds Nation, jag ska dit och där får man goood maaat. (För en massa pengar som jag egentligen inte har råd med förstås. Dessutom är klädseln 'kavaj'. Det är illa.)
Lördag - Lugn hemmakväll då jag SKA bli klar med den dumma tentan. Middag hemma.
Söndag - Träffa Karl tror jag (: Annars träffa älskling. Middag?
Måndag - Landskrona, here I am.
Tisdag - Förmodligen Landskrona då också. Kanske åker hem på kvällen.
Onsdag - Tentan ska lämnas in och det är dags att äta hemma. Igen.

Dessutom känner jag ett starkt behov av att köpa hem mer kryddor. Salt och peppar är livräddare men inte enough by far. Örtsalt, citronpeppar, oregano m.m, here I come! Nåja, jag bönar och ber... Ni där ute som kan laga mat, vad är enkelt (riktigt enkelt alltså), snabbt och billigt?

I need you :(


P.S. En annan sak jag behöver är en kalender att skriva upp precis allt i. Planeringar, räkningar, budget, inköpslistor, tvättider m.m. Just nu skriver jag allt jag måste komma ihåg i Anteckningar och sparar på skrivbordet. Det börjar bli fullt, man ser knappt bakgrunden. Som föreställer Coldplay btw. Jag vill tillbaka till den artonde september.

P.P.S. Vad har hänt med mina djupa och tankfulla inlägg? Jag bara spottade ur mig dikter för ett tag sen? Nu bloggar jag bara om mat och bristen på pengar. Typ. Måste bli lite djupare.


~